Minder papier door internet

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 28 jul 2016 in nieuws

Internet lijkt duidelijk invloed te hebben op de hoeveelheid gescheiden ingezameld papier en karton. Nederlandse gemeenten zamelden in 2015 per inwoner gemiddeld 55 kilo papier in bij huishoudens. Dat is ongeveer evenveel als de twee jaren daarvoor, maar een vijfde minder dan in 2008.

Veel van de communicatie die voor het internettijdperk via papier verliep, is tegenwoordig digitaal. De helft van de personen van 12 jaar en ouder heeft in 2015 het internet gebruikt om kranten te lezen, meldt het CBS. De papieren oplage van kranten en tijdschriften is al jaren aan het dalen, zo blijkt uit cijfers van Nationaal Onderzoek Multimedia. De printoplages van kranten zijn sinds 2008 met 40 procent gedaald tot 936 miljoen in 2015. Bij de tijdschriften was een vergelijkbare daling zichtbaar tot 388 miljoen in 2015.

Ook overheidscommunicatie verloopt steeds vaker digitaal. Meer dan vier op de tien mensen van 12 jaar en ouder hebben in 2015 officiële documenten van internet gehaald. Ruim zes op de tien zochten informatie op websites van de overheid of andere publieke instanties.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment