FOX Sports zet onderhandelingen met aanbieders op scherp

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 27 jul 2016 in nieuws

Telecomaanbieders en kabelaars hebben ruzie gekregen met het verlieslijdende netwerk FOX, het bedrijf achter de Eredivisie wedstrijden. KPN, Tele2, Caiway en Delta dreigen de zenders op 1 augustus te verliezen als zij niet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden.

Fox wil dat de bedrijven FOX Sports 1 aan het basispakket toevoegen voor 2 euro per huishouden. Fox kan hiermee in één klap zijn verliezen goedmaken, meldt De Telegraaf.

Het open kanaal FOX Sports had het uithangbord voor de betaalzenders moeten worden, maar is geen succes gebleken. Intussen zijn er ook nog eens concurrenten bijgekomen, zoals Ziggo Sport.

De telecombedrijven voelen dan ook niets voor de vergoeding, omdat minder dan 10 procent naar FOX Sports kijkt. KPN sleept FOX nu zelfs voor de rechter.

KPN, Tele2, Caiway en Delta hebben ook een klacht ingediend bij waakhond ACM. Ziggo hoeft namelijk de komende vier seizoenen niet te betalen voor een FOX Sports-kanaal in het basispakket. De bedrijven vinden dat oneerlijk.

Het contract met FOX loopt op 1 augustus af. Als er geen oplossing komt hebben betalende kijkers ook geen toegang meer tot de eredivisie wedstrijden.

KPN concurrent Vodafone is wel akkoord gegaan met de voorwaarden. Per 1 augustus komt Fox Sports in het basispakket. De overige vijf FOX Sports-kanalen met Eredivisievoetbal en internationale sporten komen in een nieuw Compleet-pakket dat ‘aanzienlijk in prijs is verlaagd’.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment