Minder omzet en winst voor Apple

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 26 jul 2016 in nieuws

Opnieuw heeft Apple in het afgelopen kwartaal vergeleken met vorig jaar minder omzet gedraaid, zo’n 42 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 7,8 miljard, tegen 10,7 miljard een jaar geleden.  Ook nu weer zijn teruglopende iPhone-verkopen de belangrijkste oorzaak. Apple verkocht er in het laatste kwartaal iets meer dan 40 miljoen, tegen 51 miljoen het kwartaal ervoor.

iPhones vertegenwoordigen twee derde van de totale omzet, maar de verkopen zijn dus wederom (met 14 procent) gedaald. Een nieuwe iPhone wordt in september verwacht. Geen iPhone 7, maar naar verluidt een sneller ‘tussenmodel’ dat 6SE zou gaan heten. Pas volgend jaar komt Apple met een echt nieuw model.

Apple verkocht verder 9,9 miljoen iPads (10,9 miljoen vorig jaar) en 4,2 miljoen Macs (4,7 miljoen).

Apple legde daarom de nadruk op de groei in diensten met 19 procent.

Het aandeel schoot echter 5 procent omhoog, omdat beleggers iets slechtere resultaten hadden becijferd. Voor het volgende kwartaal verwacht Apple een omzet tussen 45,5 miljard en 47,5 miljard dollar. Ook dat is beter dan verwacht.

Apple maakte vanavond bekend dat het de rechten van de Carpool Karaoke serie (onderdeel van The Late Late Show With Jamers Corden) heeft aangekocht voor Apple Music. Er komen zes wekelijkse afleveringen, die niet door Gorden zelf worden gepresenteerd, maar wel worden geproduceerd.

In Carpool Karaoke zingen bekende artiesten mee met hun eigen muziek mee. Een recente aflevering met Michelle Obama is al ruim 32 miljoen keer op YouTube bekeken.

Carpool-Karoke-James-Corden-Michelle-Obama-2-930x518

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment