Birckenstock weg uit Amazon, want ‘onacceptabel en gevaarlijk’

Geen reacties
Tags:
Posted 25 jul 2016 in nieuws

De maker van schoeisel Birckenstock verlaat per 2017 Amazon.com helemaal als handelsplatform in Amerika. De fabrikant heeft amper tot geen controle over de prijzen en wie zich verkoper noemt.

‘Een constante stroom van ongeïdentificeerde, niet-geautoriseerde verkopers die totaal disrespect tonen voor het prijsbeleid’. Zo omschrijft CEO David Kahan van Birckenstock USA zijn ervaring met Amazon.com. Hij besluit daarom om Amazon als verkoopkanaal helemaal opzij te schuiven. Zo hoopt hij ook handel in vervalsingen tegen te gaan.

Ondanks pogingen om er met het e-commercebedrijf uit te komen, weet Kahan geen gezonde activiteiten op Amazon te ontplooien.

In een brief aan zijn retailpartners vertelt hij de handel op Amazon helemaal te staken. Zijn bedrijf gaat niet zelf verkopen, noch krijgen derde partijen (bekend of niet) goedkeuring om daar te handelen.

Iets minder dan de helft van producten op Amazon in Amerika zijn afkomstig van derde partijen. In Nederland maakt bol.com een beweging die kant op en ook Zalando gaat zich over niet al te lang duidelijker meer profileren als e-commerceplatform dan als winkel. Items die vanuit de groothandel op dit soort platform wordt aangeboden gaan doorgaans tegen lagere prijzen van de hand van via reguliere winkels.

Foto: Francis Vallance (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment