Bedrijven zien sterke terugval groei Twitter-volgers

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 25 jul 2016 in nieuws

Bedrijven die Twitter als communicatieplatform gebruiken zien een sterke terugval in de groei van het aantal volgers, maar erger: de interactie neemt dramatisch af.

Dat zegt het bureau Quintly aan de vooravond van de publicatie van de kwartaalcijfers van het sociale netwerk. Quintly komt tot zijn conclusies na de analyse van 30.000 Twitter profielen.

De groei van het aantal volgers nam in de eerste helft van 2016 af met veertig procent vergeleken met vorig jaar. Het aantal interacties ging met 58 procent omlaag. Dat laatste toch vooral bij bedrijven met meer dan 10.000 volgers.

Capture

Verrassend zijn deze ontwikkelingen niet. De eerste berichten over afnemend Twitter gebruik verschenen al twee jaar geleden. Sindsdien heeft de trend zich voortgezet.

Het aantal maandelijkse gebruikers bleef eind vorig jaar al steken op 320 miljoen. Wanneer de sms dienst van Twitter niet wordt meegerekend, was er zelfs sprake van achteruitgang, van 307 naar 305 miljoen.

De voor de hand liggende verklaring is dat Twitter niet meer echt nieuw en uitdagend wordt gevonden, maar het plotseling dalende engagement is daarmee niet goed te verklaren, tenzij andere media (zoals chatapps) de functie van Twitter heeft overgenomen.

GongTo / Shutterstock.comLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment