Aantal klanten virtuele aanbieders daalt licht

Geen reacties
Tags: ,
Posted 22 jul 2016 in nieuws

Het aantal mobiele klanten van virtuele operators in Nederland, partijen zonder eigen netwerk, daalde in de zes maanden voorafgaand tot aan maart 2016 met 11 procent. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. In totaal zijn er nu 6,6 miljoen simkaarten actief.

De grote terugval wordt niet veroorzaakt door gebrek aan belangstelling, maar doordat Tele2 sinds het eerste kwartaal van dit jaar een netwerkoperator is geworden en daarom niet langer als MVNO wordt geteld.

Zonder Tele2 groeide de virtuele mobiele markt in zes maanden tot en met maart 2016 licht met 0,3 procent.

De onafhankelijke MVNO’s groeide organisch met 1,0 procent tot 3,4 miljoen simkaarten. Dit komt ongeveer overeen met 17 procent van de gehele Nederlandse mobiele markt in de eerste helft van 2016.

Virtuele operators die actief zijn in het ‘no-frills’ segment en in het zakelijke marktsegment waren de belangrijkste groeiers in de onderzochte periode. Voorbeelden zijn Simpel, Youfone en Hollandsnieuwe.

Het veel kleinere zakelijke segment groeide in dezelfde periode met 3,5 procent, vooral door groei bij Voiceworks en Telfort Zakelijk.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment