Cloud en Surface stimuleren groei Microsoft

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 19 jul 2016 in nieuws

Microsoft verdient steeds meer aan de Surface Pro 4 en zijn Surface Book, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Daarentegen leveren Lumia telefoons nauwelijks nog iets op. De omzet daalde met maar liefst 71 procent.

Microsoft heeft recentelijk al zijn telefonie-activiteiten afgestoten, wat een besparing van 500 tot 800 miljoen dollar oplevert.

De cijfers vielen beleggers alleszins mee. Het bedrijf realiseerde het afgelopen kwartaal een totale omzet van 22,6 miljard dollar, 2 procent meer dan vorig jaar, en een nettowinst van 3,1 miljard dollar. Vorig jaar werd nog een recordverlies geleden door de herstructurering van de mobiele tak.

Niet verrassend kwam een deel van de groei van clouddiensten, goed voor 6,7 miljard dollar, 7 procent meer dan een jaar geleden. Azure groeide alleen al 102 procent. Microsoft houdt nog steeds rekening met een totale cloudomzet van 20 miljard dollar in 2018.

Office producten en diensten noteerden 5 procent groei, met als vanzelfsprekende uitschieter Office 365. Ook neemt de vraag naar Dynamics CRM nog altijd toe.

Personal Computing (Windows, gaming, zoekadvertenties) daalde in omzet, van 12,7 miljard vorig jaar naar 8,9 miljard dit jaar.

In de kwartaalcijfers zijn de resultaten van het onlangs overgenomen sociale netwerk LinkedIn nog niet verwerkt.

XBox Live heeft inmiddels 49 miljoen maandelijkse gebruikers, aldus het bedrijf. Gaming laat wel een daling in de omzet zien van 9 procent, wat mogelijk zou kunnen veranderen als Microsoft volgende maand met de verkoop begint van zijn XBox One S.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment