Expedia stapt in boekingen treinreizen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 19 jul 2016 in nieuws

Expedia is de eerste van de grote reisportals die ook boekingen op treinreizen mogelijk gaan maken. Daartoe werden overeenkomsten gesloten met Engelse marktpartijen.

Vanaf komend najaar kunnen reizigers in Engeland hun treintickets ook gaan boeken op Expedia. De reisportal verkoopt, net als de meeste van zijn concurrenten, nu enkel hotelkamers, vliegtickets en huurauto’s. Met de trein komt er een extra reismodaliteit bij.

Na Engeland wil Expedia de treinboekingen ook in Duitsland gaan aanbieden om vervolgens uit te breiden naar de rest van Europa en Amerika.

Voor de Engelse markt wordt samengewerkt met SilverRail, de Association of Train Operating Companies en de Rail Delivery Group (RDG). Wie de buitenlandse partners zijn, is niet bekend. Het zou niet vreemd zijn als Expedia daarin samenwerkt met GoEuro, de Europese zoek- en boekmachine voor treintickets. In een interview met de Financial Times zegt Expedia echter dat het zelf alle technologie ontwikkelt. Het werkt daarin samen met technologieleverancier SilverRail Technologies.

Expedia is eigenaar van labels als trivago, ebookers en Hotels.com.

Foto: Dragan (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment