Groei abonnees Netflix stagneert

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 18 jul 2016 in nieuws

De groei van het aantal abonnees van Netflix lijkt te stagneren. In het tweede kwartaal kwamen er wereldwijd 1,7 miljoen bij, terwijl Netflix op 2,2 miljoen had gerekend.

Vorig jaar om deze tijd noteerde Netflix nog 3,3 miljoen nieuwe abonnees. De thuismarkt lijkt met 600.000 nieuwe abonnees nog het meest verzadigd, de rest kwam van buiten de VS. ‘We groeien, maar minder snel dan gewenst’, aldus de toelichting op de kwartaalcijfers.

Voor het eerst heeft Netflix ook last van afhakende abonnees, met name in landen waar de videodienst al langer bezig is, waaronder Engeland, Canada en Scandinavië. Ook moet Netflix toegeven dat er steeds meer concurrentie is van onder meer YouTube Red, Hulu, Amazom Prime Video en Seeso.

De omzet van 1,97 miljard dollar, tegen 1,48 miljard dollar een jaar eerder, voldeed aan de verwachtingen. De nettowinst kwam uit op 41 miljoen dollar, dat was ‘slechts’ 26 miljoen dollar een jaar geleden.

Vandaag werd bekend dat Netflix de internationale rechten heeft verkregen van een nieuwe Star Trek-serie. In de VS wordt de serie exclusief door zender CBS uitgezonden.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment