Baidu wil 70 procent van A.C. Milan

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 18 jul 2016 in nieuws

Internetbedrijf Baidu blijkt de partij achter het bod op de meerderheid van de aandelen van de Italiaanse voetbalclub A.C. Milan.

Een groot deel van de recettes gaat naar Fininvest, het investeringsbedrijf van Silvio Berlusconi.

Eind april werd bekend dat ‘een groep Chinese investeerders’ zeventig procent van de aandelen van de voetbalclub wilde kopen. Wie die investeerders waren, was toen niet bekend. Afgelopen vrijdag werd via de Chinese staatstelevisie CCTV bekend dat internetbedrijf Baidu 437 miljoen dollar in A.C. Milan steekt.

Vorige maand legde de Chinese retailer Suning Commerce Group 300 miljoen dollar op tafel om Inter Milan voor 68,55 procent te kopen.

Met welk doel Baidu, ook wel aangeduid met ‘de Chinese Google’, het belang verwerft is niet direct duidelijk. De scheidslijn tussen internet- en voetbalbedrijven begint wel dunner te worden. Voetbal wordt gezien als vorm van entertainment die online slecht wordt geëxploiteerd. Om dat gat te overbruggen, en het jonge publiek aan te spreken, nam de Duitse voetbalclub Schalke 04 onlangs een topteam over dat op internationaal niveau League of Legends speelt.

AC Milan leed over 2015 een verlies van 89,3 miljoen euro.

Foto: Stefano Brivio (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment