Yahoo mogelijk vandaag nog verkocht

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 18 jul 2016 in nieuws

De kernactiviteiten van Yahoo worden mogelijk vandaag al verkocht, nieuws dat bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt kan worden. Belangstellenden kunnen tot het einde van de dag nog bieden.

Dat meldt althans de New York Times op gezag van goed ingevoerde bronnen die zijn betrokken bij de veiling. Zodra het finale bod binnen is, moet Yahoos bestuur zich nog over het bod buigen, maar dat hoeft volgens de krant niet bijster lang te duren.

Te koop staan de zoekmachine en bijbehorende reclameactiviteiten, de e-maildienst en de media-activiteiten (Sport, Finance, Flickr, Tumblr). Niet te koop staat het belang in Alibaba Group en dat in Yahoo Japan en Nieuw-Zeeland.

Yahoo staat sinds een paar maanden te koop. Er vindt een veiling plaats die de krant omschrijft als ‘concurrerend’. Er zouden geen lijken meer in de kast zijn. De meest recent kwam naar voren toen bleek dat Yahoo een dure deal had gesloten met Mozilla, maker van onder meer webbrowser Firefox. In ruil voor 375 miljoen dollar zouden Yahoo de standaard zoekmachine in Firefox worden. Die rekening kan in het slechtste geval oplopen tot een miljard dollar.

Het bedrijf verdient het merendeel van zijn geld met zoekmachinereclame. Op dat front staan de inkomsten onder druk.

De aanstaande verkoop markeert het einde van een vier jaar durende poging van weer een CEO om Yahoo zijn oude glorie terug te geven. Marissa Mayer, een voormalig topvrouw van Google wist geen duidelijke strategie te verwoorden noch uit te voeren. Haar voorgangers wisten evenmin de toegevoegde waarde van Yahoo nog duidelijk te maken.

Foto: techcrunch (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment