Celstraffen voor phishing

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 18 jul 2016 in nieuws

Drie mannen en twee vrouwen zijn vrijdag veroordeeld voor het plegen van oplichting door middel van phishing, waarbij voornamelijk klanten van de Rabobank voor grote bedragen benadeeld werden.

De drie mannen en één vrouw krijgen celstraffen tot drie jaar van de rechtbank Den Haag. Ook moeten zij geld terugbetalen aan enkele benadeelden en aan de Rabobank.

De slachtoffers werd benaderd via een vals e-mailbericht met het aanbod voor het aanvragen van een nieuwe Rabo Scanner. Na op een link geklikt te hebben en hun persoonlijke gegevens op een website te hebben ingevuld, zijn deze mensen gebeld door een van de vrouwen, die zich voordeed als medewerkster van de Rabobank. Gedurende het telefoongesprek liet zij de slachtoffers handelingen uitvoeren en codes afgeven. Daarna werden vanaf de rekening van de slachtoffers geldbedragen overgeboekt naar andere rekeningen.

In totaal in bijna een half miljoen euro buitgemaakt. De schade had ruim 1 miljoen euro kunnen bedragen, als de fraude-afdeling van de Rabobank niet snel had ingegrepen door rekeningen te blokkeren en overboekingen te storneren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment