‘Trump een ramp voor tech’

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 15 jul 2016 in nieuws

Meer dan honderd ondernemers uit de technologiewereld in Amerika verzetten zich publiekelijk tegen Donald Trump. Zijn opvattingen zijn, indien omgezet in daden, slecht voor de Amerikaanse economie en cultuur.

Dat spreekt uit een gisteren gepubliceerde open brief, ondertekend door 145 techondernemers. Onder hen bevinden zich onder meer investeerder Vinod Khosla en ondernemers Stewart Butterfield van Slack, Aaron Levie van Box, Evan Williams van Twitter, Dustin Moskovitz van Facebook en Apples Steve Wozniak.

Waar Trump zich op veel fronten protectionistisch en inperkend opstelt, zijn de briefschrijvers juist voor een open, liberaal landschap. Ze noemen drie punten van aandacht: progressieve immigratiewetten (“veertig procent van Fortune 500-bedrijven is opgericht door immigranten of hun kinderen”), de vrije en open uitwisseling van ideeën en de overheid als investeerder in infrastructuur.

Vrijwel niemand van Google of Alphabet heeft de lijst ondertekend terwijl genoegzaam bekend is, dat de leiding – met name Eric Schmidt – Hillary Clinton actief steunt.

Foto: Gage Skidmore (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment