Enorme boetes voor BinckBank

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 jul 2016 in nieuws

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft online belegger Binckbank twee enorme boetes opgelegd, van resp. 500.000 en 750.000 euro.

De eerste boete is voor het niet tijdig melden van transacties en voor onduidelijke en misleidende reclames is nog eens 750.000 opgelegd.

In de periode van 8 september 2012 tot 26 augustus 2014 heeft BinckBank in reclames een cumulatief rendementspercentage gebruikt dat slechts werd behaald in één van de vele portefeuilles, terwijl dit niet bleek uit de reclames. Het getoonde rendement was telkens hoger dan het gemiddelde rendement van alle beleggersportefeuilles tezamen.

Ook kenden de behaalde rendementen een grote spreiding, zodat er ook beleggers waren die een veel lager resultaat haalden. Verder werd in de reclames gesuggereerd dat het ene getoonde hoge rendement het resultaat was van de werkwijze van Alex Vermogensbeheer. Dit is onterecht, omdat de behaalde rendementen juist een grote spreiding kenden, zegt de AFM.

Tegen de boete voor onduidelijke en misleidende reclames kan Binckbank bezwaar maken. Tegen de boete voor het niet tijdig melden van transacties kan geen bezwaar of beroep meer worden ingesteld.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment