Meer vraag naar supply chain managers

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 jul 2016 in nieuws

Het aantal vacatures binnen het vakgebied supply chain management is in het tweede kwartaal met ruim 4 procent gestegen ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden. Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor de groei. Dat blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht. 

De vraag naar supply chain managers stijgt zelfs 63 procent in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Het inrichten van nieuwe berzorgconcepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening zorgen voor een toenemende vraag, constateert Yacht.

Op regionaal niveau zijn er grote verschillen. Duidelijk waarneembaar is de zeer krappe arbeidsmarkt voor supply chain professionals rondom de Nationale Transport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland). Opvallend is ook de spanning in de regio’s Utrecht en Zwolle. In die regio’s is de afgelopen periode flink geïnvesteerd in warehouse en distributie faciliteiten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment