Uitrol Pokémon Go in gevaar door overbelasting

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 13 jul 2016 in nieuws

Na het succes komen de problemen: de uitrol van Pokémon Go in de rest van de wereld zou wederom vertraagd kunnen worden nu veel gebruikers in Australië klagen dat ze niet kunnen inloggen.

De koers van het aandeel Nintendo is woensdag als gevolg hiervan in Tokio dan ook met 6 procent gedaald nadat de marktwaarde van het Japanse bedrijf de afgelopen dagen flink omhoog was gegaan.

Pokémon Go, de smartphonegame waarbij spelers in de echte wereld op zoek moeten gaan naar kleine virtuele monsters, is tot nu toe alleen uitgebracht in de VS, Australië en Nieuw Zeeland, maar de servers kunnen de vraag nog altijd niet aan. Deels omdat ook in andere delen van de wereld al met de game wordt gespeeld.

Aanvankelijk had Nintendo de game ook meteen in Europa en thuisland Japan willen lanceren, maar dat is niet doorgegaan. Wanneer het spel beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

De privacyproblemen zijn inmiddels al wel opgelost. Gebruikers kunnen in de app inloggen met hun Google-account, om zo de voortgang in het spel bij te houden. Daarbij kreeg de app echter volledige toegang tot het Google-account van de gebruiker. Het probleem beperkte zich tot de app voor iPhones.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment