MessageBird deelnemer aan Y Combinator

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 jul 2016 in nieuws

Het Nederlandse MessageBird is het tweede bedrijf uit Nederland dat deelneemt aan de prestigieuze techaccelerator Y Combinator.

Sinds een paar weken, zo blijkt nu, zit een klein team van MessageBird al een paar weken in de VS. Ze dompelen zich onder in de sessies met kennis, tips, feedback en reflecties van het grote internetondernemers en -investeerders.

Oprichter en directeur Robert Vis: “Omdat we steeds meer klanten in de VS krijgen, wilden we hier naartoe uitbreiden. Dat kun je zelf doen of dat kun je slim doen. Ik besloot MessageBird aan te melden voor Y Combinator en tot onze grote verrassing werden we toegelaten. De selectie was enorm streng. Ik kwam het intake-interview zwetend uit.”

Het Nederlandse bedrijf biedt dienst waarmee bedrijven API-koppelingen kunnen maken met de telecomwereld. Dat omvat voice, sms en sinds vandaag ook – uit beta – een chat API. Die ging zojuist hier live op Producthunt. Wie deze API koppelt krijgt direct, softwarematig, toegang tot Wechat, Live, Facebook Messenger en Telegram.

Vis’ deelname aan Y Combinator gaat niet om het geld, doorgaans ruilt de accelerator 120.000 dollar voor zeven procent, maar om het ondernemersnetwerk en de tips. “Bij ons gaat dat vooral om hoe je efficiënt internationaal kunt schalen. Dat is materie die ze daar bijna tot kunstvorm hebben verheven.”

In Amerika wordt MessageBird vergeleken met Twilio, een daar lokale onderneming die eind mei naar de beurs ging.

Bijna duizend bedrijven doorliepen afgelopen jaren het mentorprogramma van Y Combinator. Onder hen: Dropbox, Airbnb, Stripe, Reddit, Twitch.tv, Machine Zone en Weebly.

    Update 11-07-2016 10:59

: Eerder stond vermeld dat MessageBird het eerste Nederlandse bedrijf was dat aan Y Combinator deelnam. Dat is niet juist, want dat was Impraise begin 2015 (presentatie demo day).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment