Oscar van Veen start FIT digital natives

Geen reacties
Tags: ,
Posted 11 jul 2016 in nieuws

Voormalig Mangrove-directeur Oscar van Veen richt samen met FIT People een nieuw detacherings- annex werkbedrijf op: FIT DNA. “Life long employment is niet meer dan deze tijd. Wij helpen financiële en online specialisten hun werkend bestaan flexibeler in te delen. Niet de grenzen van organisaties maar de ontwikkeling van individuen staat centraal.”

“Het begon eigenlijk met het inzicht bij Mangrove dat niet iedereen constant van het ene naar het andere project wil. Sommigen die al wat langer bij ons multiple-client werk deden, zochten focus. Dat betekende mensen die elders wilden werken. Anderen wilden juist langer voor één klant werken. Die kunnen we opleiden en als het ware ‘meegeven’.”

Van Veen heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de dagelijkse praktijk van Mangrove en stoeide afgelopen twee jaar met verschillende plannen. “Ik liep Victor Scheffers van FIT People tegen het lijf en we besloten om FIT DNA te beginnen. Zie het als een flexibele schil rondom onder meer Mangrove van eigen mensen en ex-medewerkers. Dat kunnen natuurlijk ook mensen van andere bureaus zijn. Dan is het een schil tussen concurrenten. Maar ook organisaties die een digitale transformatie doorgaan, zoeken goeie digitals.

De ondernemers spelen op de golven van overschot en tekort aan mensen waar bureaus doorgaans mee kampen. Op het ene moment zijn ze onderbezet voor het werk dat binnenkomt, op het andere ogenblik zitten een deel van de mensen op de spreekwoordelijk bank duimen te draaien.

In de naamstelling FIT staat de F voor het financiële en IT voor het digitale DNA van de mensen. FIT is geen uitzendbureau want heeft op dit moment, twee weken na de oprichting, vijftien man op de loonlijst staan en nog eens 25 aangesloten freelancers. Het ligt voor de hand dat Van Veen de expertise die Mangrove opbouwde over talentontwikkeling ook inbrengt in de nieuwe onderneming.

“We hebben al een paar prachtige klanten bij bedrijven die weinigen kennen die door digitale transformaties gaan. Heel uitdagend om voor te werken. Voor programmeurs eigenlijk inhoudelijk uitdagender dan voor de bekende disruptors als Coolblue of Uber.”

De derde initiatiefnemer in FIT DNA is PRiMAN, het bedrijf van Jan Prins dat vanuit Rotterdam met een specialistische methodiek aan talentmanagement doet.

Foto: Sander Muller (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment