Prada eindelijk toch in online verkoop

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 08 jul 2016 in nieuws

Modemerk Prada is een van de laatste grote luxe merken die alsnog besluit om online te gaan verkopen. Niet via een eigen shop, niet met partners uit de fysieke retail maar op Net-a-porter en bij MyTheresa.

Modevaktitel WWD meldt dat Prada in de loop van deze maand een deel van zijn najaarscollectie zal uitstallen in de digitale schappen van Net-a-porter. Ook op 15 juli is Prada te koop bij MyTheresa, een grote webwinkel die zijn oorsprong vindt in een luxe, fysieke zaak in München. De mannemode komt in de september naar Mister Porter, onderdeel van Net-a-porter.

De terughoudende opstelling van Prada om online te kopen, speelt niet in het nadeel van het merk. De keuze roept juist een beeld van exclusiviteit op en geeft de onderneming grotere controle over hoe zijn merkbeeld via welke kanalen tot uitdrukking komt. Die air van exclusiviteit blijft eraan kleven middels de keuze voor de online handelspartners.

Net-a-porter is geen kleine webwinkel, maar bevindt zich wel in een andere categorie dan bijvoorbeeld het eveneens pan-Europees werkende Zalando. Het beursgenoteerde Yoox Net-a-porter, een Italiaans-Brits fusiebedrijf, noteerde in het eerste kwartaal van 2016 een omzet van 446 miljoen euro, een toename van 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Foto: Andreas Schalk (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment