Consumentenbond bezorgd over fusie Vodafone en Ziggo

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 jul 2016 in nieuws

Ook de Consumentenbond mengt zich in de discussie over het samengaan van Ziggo en Vodafone. Nadat gisteren toezichthouder ACM aangaf zelf onderzoek te willen doen naar de voorgenomen fusie, zegt de bond zich nu ‘zorgen te maken’.

Door de toenemende consolidatie in de telecommarkt blijft er op termijn te weinig concurrentie over, zegt de belangenorganisatie in een brief aan de Europese Commissie. ‘In het verleden heeft Vodafone geprobeerd toegang te krijgen tot het kabelnetwerk van Ziggo met het argument dat er te weinig keuzevrijheid was voor consumenten en dat een derde partij hard nodig was.’

De Consumentenbond vraagt de Europese Commissie om heel kritisch te kijken naar de samenwerking en waar nodig voorwaarden te stellen om de concurrentie in Nederland op de lange termijn te borgen.

Vodafone bood tot dusverre zelf vast internet aan in combinatie met mobiel, maar was voor het vaste stuk aangewezen op het netwerk van KPN. Ziggo bood op zijn beurt mobiele telefonie aan, maar beschikt niet over een eigen netwerk. Dankzij een joint venture kunnen beide netwerken in elkaar worden geschoven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment