‘Pleiten voor afscheid mainportbeleid is verkeerd’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 07 jul 2016 in nieuws

De Dutch Datacenter Association (DDA) is onaangenaam verrast door een nieuw rapport van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, waarin staat dat men het huidige beleid voor mainports moet loslaten.

Het niet erkennen van de digitale mainport is juist nu het verkeerde advies aldus Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association (DDA).

In het advies van de raad wordt benadrukt dat de digitale infrastructuur één van de pijlers van een gezonde economische toekomst van Nederland is. Maar de digitale infrastructuur als geheel is iets heel anders dan de unieke digitale mainport. ‘De Digital Gateway  is het unieke internationale knooppunt dat wordt opgemaakt door datacenters, internet exchanges en internationale data verbindingen. De snelst groeiende nieuwe parel van onze economie moet wel degelijk gezien worden als mainport’.

In het buitenland kent men Nederland juist om de Port of Rotterdam, Schiphol Airport en de Digital Gateway. Door de toon zo scherp te stellen wordt hier afbreuk aan gedaan, vindt de belangenvereniging. De ook inhoudelijk beperkte definities en het missen van verdieping in maatregelen rondom de digitale mainport zijn een gemiste kans voor deze sector en dus ook voor Nederland.

Juist nu, in deze roerige tijden met de Brexit, is het volgens de organisatie belangrijk de snel groeiende digitale mainport te versterken. En ervoor te zorgen dat de groei op lange termijn geborgd wordt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment