HTC en LG worstelen met tegenvallende smartphoneverkopen, Samsung in de lift

Geen reacties
Posted 07 jul 2016 in nieuws

Smartphonefabrikanten HTC en LG hebben grote moeite om hun nieuwste smartphones af te zetten. Volgens TrendForce heeft HTC nog geen miljoen exemplaren van de eerder dit jaar verschenen HTC 10 verkocht. Samsung sluit daarentegen zijn meest winstgevende kwartaal in twee jaar tijd af.

Met HTC gaat het al jaren niet echt goed, maar de HTC10 kreeg juist goede kritieken en de hoop was dat het toestel het tij kon doen keren. Dat blijkt niet het geval. Het Taiwanese bedrijf heeft daarom besloten om zich te richten op een breder portfolio, met onder meer de VR-bril HTC Vive.

De tegenvallende verkopen van de LG G5 hebben inmiddels geleid tot een reorganisatie. Verschillende bestuurders van de smartphonedivisie van het Zuid Koreaanse bedrijf worden vervangen. De LG G5 viel op door zijn modulaire design, maar volgens Mirae Asset Securities zijn er in het tweede kwartaal nog geen 2,2 miljoen exemplaren van verkocht.

HTC en LG krijgen steeds meer concurrentie van Chinese merken die hun toestellen tegen extra lage prijzen verkopen.

Winnaar in dit geweld is Samsung. Die zou vorige maand alleen al ruim 25 miljoen exemplaren van de Galaxy S7 hebben verkocht. Naar verwachting komt de operationele winst voor het tweede kwartaal van 2016 uit op tussen de 8 en 8,2 biljoen won (6,2 tot 6,4 miljard euro), het hoogste niveau sinds het eerste kwartaal van 2014. De definitieve cijfers worden eind juli verwacht.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment