‘Merkfabrikanten maken het kleine webwinkels erg lastig’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 07 jul 2016 in nieuws

Veel kleinere webwinkels missen een kwart extra omzet omdat merkfabrikanten hen tegenwerken. Dat concludeert de Duitse brancheorganisatie voor webwinkels BVOH. Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie van webwinkels, onderschrijft de bevindingen tegenover de NOS.

Merkfabrikanten stellen voorwaarden aan de verkoopprijzen en verbieden handelaren om kleding via andere platformen, zoals bijvoorbeeld Amazon of Ebay, aan te bieden.

‘Een minimumverkoopprijs afdwingen mag niet’, zegt Jongen. ‘En de eis dat de verkoper zijn waren niet via andere sites mag aanbieden, is ook illegaal. Maar het probleem is dat het vaak in een grijs gebied zit en de webwinkel ook niet graag naar buiten treedt over de verkoopvoorwaarden die hij met de fabrikant heeft afgesproken.’

In het onderzoek onder 7000 kleine en middelgrote webwinkels in verschillende Europese landen geeft de helft aan dat ze omzet mislopen door beperkingen die de merkfabrikanten hen opleggen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zegt dat verticale prijsbinding één van de moeilijkst te bewijzen praktijken is.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment