ACM wil alsnog onderzoek naar fusie Ziggo en Vodafone

Geen reacties
Tags: ,
Posted 06 jul 2016 in nieuws

De fusie van Ziggo en Vodafone lijkt langer op zich te laten wachten nu de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan de Europese Commissie heeft gevraagd om de gevolgen te onderzoeken.

Dat staat in het zogenaamde verwijzingsverzoek dat ACM bij de Europese Commissie (EC) heeft ingediend. De fusie is gemeld bij de Europese Commissie omdat beide bedrijven een tamelijk hoge omzet hebben. De Europese Commissie bekijkt nu wie het onderzoek het best kan beoordelen: de Europese Commissie zelf of ACM.

De Europese Commissie heeft tot begin augustus 2016 de tijd om een besluit te nemen wie de joint venture tussen Vodafone en Ziggo beoordeelt.

Volgens woordvoerder Myrco Mijnlieff van de ACM is het verzoek ‘keurig binnen de termijn’ ingediend. “Het is een standaardprocedure, of we bezwaren zullen formuleren zal later moeten blijken.”

Afgelopen februari besloten de moederbedrijven van Ziggo en Vodafone Nederland tot een fusie. Er komt een Nederlandse joint venture, waarin elk bedrijf vijftig procent krijgt. Daartoe betaalt Vodafone 1 miljard euro aan Liberty Global.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment