‘DNBCoin blijft voor experimenten’

Geen reacties
Tags:
Posted 04 jul 2016 in nieuws

De Nederlandsche Bank gaat zijn onlangs geïntroduceerde DNBCoin alleen gebruiken om te experimenteren met de blockchain technologie. Dat vertelde topman Klaas Knot vrijdag tijdens de conferentie FinTech meets the regulators.

‘We zijn aanvankelijk begonnen met het namaken van een virtuele munt die zeer sterk lijkt op de Bitcoin. En we zijn nu bezig met de ontwikkeling van prototypes die ook andere eigenschappen hebben. De DNBcoin zal dus niet door ons in omloop worden gebracht, maar dient enkel en alleen als intern leerproject om de blockchain beter te begrijpen. Zodat we weten waarover wij het hebben als wij daar een standpunt over formuleren.’

Knot constateert dat de blockchain zich niet alleen binnen het betalingsverkeer en de rest van de financiële sector, maar ook daarbuiten lijkt te lenen voor diverse toepassingen. ‘Denk bijvoorbeeld aan registratiesystemen zoals gebruikt door het Kadaster en de Kamer van Koophandel, maar ook aan de centrale registratie van kunstwerken.’Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment