Amazon doet 90% pakketbezorgingen zelf in Berlijn

Geen reacties
Tags:
Posted 04 jul 2016 in nieuws

Amazon levert in Berlijn bijna negentig procent van de orders op zijn platform ook zelf aan de deur van de klant. Lokale bezorgers als DHL en Hermes spelen amper meer een rol.

Zo luidt de inschatting van Bernd Schwenger, Amazons baas Logistiek in Duitsland. Hij opende vorige week in Berlijn een overslagcentrum van zesduizend vierkante meter.

Daar aan de rand van de stad worden orders verdeeld over de lokale koeriersdiensten waarmee Amazon aparte contracten heeft afgesloten. Dat zijn partijen als Liefery, Go! Logistics en Interkep. Zij zorgen ervoor dat de pakketjes tot aan de voordeur komen.

Uitgave Krautreporter.de achterhaalde nog iets anders. Amazon wil de lokale logistiek zo inrichten dat pakketjes zo min mogelijk bij buren worden afgeleverd. Daar houdt iedere koerier bij wanneer consumenten wel en niet thuis zijn; wanneer de kans het grootst is om de succesvolle aflevering te doen. Of welke buurman of -vrouw voor wie pakketjes kan en wil aannemen.

Die informatie blijft niet in het hoofd van de bezorger maar wordt aan de Amazoncomputer gevoerd.

Momenteel draait Berlijn nog op proef. Zes dagen per week worden met vijftien voertuigen zo’n tienduizend pakketjes uitgeleverd. Na de decembermaand wordt de capaciteit opgeschroeft.

Berlijn is de tweede stad waar Amazon niet met de PostNL’s van de markt samenwerkt maar met kleinere lokale specialisten. München was vorig jaar de eerste stad.

Foto: Alexander Cahlenstein (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment