Brazilië bevriest tegoeden Facebook

Geen reacties
Tags: ,
Posted 02 jul 2016 in nieuws

De weigering van WhatsApp om gegevens de overhandigen in een Braziliaanse strafzaak, lijkt financieel slecht uit te pakken voor Facebook. Een rechter heeft afgelopen week beslag gelegd op omgerekend 5,5 miljoen euro.

De Braziliaanse justitie heeft de gegevens nodig voor het onderzoek naar een internationale drugsbende, maar WhatsApp wil geen medewerking verlenen.

Het conflict leidde eerder dit jaar al eens tot een 72 uur durende blokkade van WhatsApp, waarover de ruim 100 miljoen Braziliaanse WhatsApp gebruikers woedend waren. Na 24 uur hief de rechter de blokkade weer op.

Inmiddels heeft de rechter WhatsApp fikse boetes opgelegd, maar omdat de chatapp geen fysieke aanwezigheid heeft in Brazilië, is moeder Facebook de klos. De 5,5 miljoen euro is het bedrag dat WhatsApp aan boetes moet betalen.

CEO Jan Koum lijkt niet van plan om de Brazilianen tegemoet te komen. Het bedrijf introduceerde kort geleden end-to-end encryptie om het berichtenverkeer nog meer af te schermen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment