Nieuw innovatieprogramma rond ArenA gestart

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 07 jun 2016 in nieuws

Het innovatieprogramma Spectacular ArenA eXperiences (SAX) is maandag officieel van start gegaan tijdens iMMovator’s Cross Media Cafe, dat in het teken stond van Sport & Media-innovaties.

Het innovatieprogramma wordt een samenwerking tussen de Amsterdam ArenA, TNO, de Hogeschool van Amsterdam en iMMovator en draait grotendeels rond innovaties ten behoeve van grote publieksevenementen in stadions, met de Amsterdam ArenA als ‘veldlab’.

Hogeschool van Amsterdam draagt bij via het lectoraat Crossmedia van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Decaan Geleyn Meijer zette maandag zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Het programma zal vanuit de HvA geleid worden door lector Harry van Vliet.

SAX is wat anders dan het Amsterdam ArenA Innovation Center dat vorig jaar om deze tijd werd aangekondigd. Dat lab ontwikkelt ook innovaties die door de ArenA en haar partners worden getest voor toepassing in en rondom het stadion en het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Partners als Huawei, KPN, TNO en de gemeente Amsterdam hebben zich al enige tijd terug in het nieuwe centrum gevestigd.

Volgens Freek van ’t Ooster, directie iMMovator, is het de bedoeling dat SAX innovaties bovenop deze infrastructuur gaat bouwen. Daartoe riep hij media- en techbedrijven op om met ideeen te komen.

Gisteren werd al een soort voorproefje gegeven met startups die uiteenlopende sporttoepassingen demonstreerden. Zo liet Jacco Taal Vidicrowd een videoapp voor amateurclubs zien. Giels Brouwer van Scisports ontwikkelde het Big Data visualisatieproject BallJames, dat real time sportwedstrijden kan analyseren. Ilya Kissin van Firstv1sion stopt kleine cameraatjes in kleding, zodat kijkers thuis kunnen meekijken vanuit het perspectief van een atleet.

Spectacular ArenA eXperiences (SAX) gaat zeker vier jaar duren als opmaat naar het Europees kampioenschap voetbal 2020. Enkele van de wedstrijden worden dan in de ArenA gespeeld.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment