Finanzen.net lanceert Nederlands portal met Z24

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 02 mei 2016 in nieuws

Duitslands grootste beleggersplatform finanzen.net, van uitgever Axel Springer, komt naar Nederland. De financieel-economische site Z24 doet de lokale vertaling, redactie en exploitatie van – wat gaat heten – finanzen.nl.

Een Duitse titel voor een verder helemaal Nederlandse site. Uitgever en hoofdredacteur van Z24 Arend van den Berg ziet er geen belemmering in. “We bieden tools aan, in Duitsland ontwikkeld, die normaalgesproken enkel zijn weggelegd voor de grootste beleggers die daar goed voor betalen.

Finanzen.nl heeft data van meer dan vijftig beurzen, van Iran tot Argentinië, interactieve tools voor technische analyse en fondsselectie, realtime streaming koersen, portfoliofuncties én nieuws. Daarnaast gaan we direct live met mobiele apps voor iOS en Android voor finanzen.nl. Die zijn onwaarschijnlijk goed en snel.” De apps geven alerts op basis van zelf te bepalen variabelen en natuurlijk real time data over de portfolio’s van de eigenaar.

In Duitsland trekken de apps maandelijks inmiddels meer bezoekers dan de website. Het publiek is gemeleerd, van passief belegger tot hyperactief trader. “Voor die laatste groep hebben we ook een soort persoonlijke tradingdesk.”

Axel Springer geeft Finanzen ook uit in Zwitserland (finanzen.ch), Oostenrijk (finanzen.at), Rusland (finanz.ru) en Zweden (VAfinans.se). In Nederland wordt de site gepositioneerd naast Z24, een ondernemerssite naast de professsionele beleggerssite. “Daarmee bedienen we”, zegt Van den Berg “het complete pallet doelgroepen.” In Duitsland is Finanzen uitgever van Business Insider, wat sinds de overname een zustertitel is.

Over de financiële details van de samenwerking met finanzen.net zegt Van den Berg niets. Over het verwachte resultaat ervan iets: “Een aanzienlijke versnelling van onze omzetgroei.”

Wel is duidelijk dat de Duitse de technologie leveren en de Nederlanders de content, marketing en sales. De exploitatie geschiedt via klassieke campagnes, contentmarketing en partnerafspraken c.q. contentintegraties met partijen als ING, BNP Parisbas, Goldman Sachs, Saxo en Binck. Met die partijen heeft het commerciële team reeds jaarafspraken kunnen maken.

Foto: Dick Thomas Johnson (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment