Van Harlingen naar Hilversum in een Twizy via Facebook Live

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 19 apr 2016 in nieuws

Tegenwoordig kun je een Renault Twizy uit 2012 of 2013 rond de 5000 euro ex BTW aanschaffen, zakelijk dus erg interessant. Vooral omdat ze 0%-bijtelling blijven behouden. Reden voor redacteur Sander van der Heide er zelf eentje aan te schaffen en deze vandaag af te halen in Harlingen en op de Teslamanier naar Hilversum te rijden: van laadpunt naar laadpunt.

Gelijk een mooi moment om Facebook Live aan de tand te voelen. Vanaf het moment van ophalen en met tussenpozen, zal ik gedurende dag hier verslag van doen. Zo heeft de Twizy een normale Schuko-aansluiting voor 220-volt, deze zitten niet op een laadpaal voor EV’s. Dat wordt dus even zoeken naar laadpunten voor elektrische fietsen.

Met een bereik van 100 km, wat in de praktijk waarschijnlijk 80 kilometer is, zal het nog weleens spannend kunnen worden om de kleine 200 km vlekkeloos en binnen een dag af te leggen. De snelweg wil ik zoveel mogelijk vermijden, met maximaal 84 km/u is het niet echt een pretje op de rechterbaan en vrachtwagens op je hielen. Je kunt de livefeed hier volgen en in dit filmpje rechtsboven je muis bewegen dan verschijnt er een knop “Meldingen ontvangen over Livevideo’s”.

Hier nog een impressie van mijn rij-ervaringen 3 jaar geleden bij de introductie van de Twizy in Nederland.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment