ANWB Kampeervakanties

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , ,
Posted 13 apr 2016 in nieuws

Kampeervakanties massaal geboekt via ANWBCamping.nl

Kamperen is in Nederland al jarenlang populair en de zoektocht naar de ideale camping begint steeds vaker online. Als de grootste vereniging van Nederland is de ANWB al langere tijd marktleider in de kampeerbranche, een positie die dankzij nieuwe initiatieven gestaag wordt uitgebouwd.

Over het afgelopen jaar werden er in Nederland nog 1,86 miljoen boekingen gedaan die zorgden voor een jaaromzet van €467 miljoen. Een groot deel van deze boekingen (36%) wordt direct online gedaan via een boekingswebsite, terwijl 30% op de website van de camping zelf wordt gedaan.

In de online zoektocht naar de ideale kampeervakantie is de ANWB voor veel consumenten het startpunt. Op ANWBCamping.nl staan namelijk meer dan 9.000 campings online en heeft de website met 1.770 boekbare campings het hoogste aanbod in Europa beschikbaar.

Veel van de websitebezoekers boeken daarbij direct hun kampeervakantie op ANWBCamping.nl. Dit komt onder meer door de laagste prijsgarantie die wordt gehanteerd. Kampeerders betalen op ANWBCamping.nl namelijk dezelfde prijs als wanneer zij de boeking direct op de campingwebsite zelf zouden doen. En in tegenstelling tot touroperators rekent de ANWB geen reserveringskosten.

Favoriete campingwebsite
De populariteit van ANWBCamping.nl werd nog eens onderstreept door de Web Performance Scan van onderzoeksbureau WUA!. Uit een onderzoek naar de favoriete website om een camping in Franrijk te boeken kwam ANWBCamping.nl namelijk als beste uit de bus.

Daarnaast is ANWBCamping.nl in 2015 uitgeroepen tot de nummer 1 website in de reisbranche en staat het zelfs op de tweede plaats in de top-100 beste websites van 2015.

Organische zoekresultaten
Dat ANWBCamping.nl zo goed scoort is onder meer te danken aan de sterke posities die de website inneemt in de zoekmachines. Op vrijwel alle organische zoekopdrachten die zijn gerelateerd aan een camping + regio staat ANWBCamping.nl in de top-3 resultaten van Google en vaak ook op de eerste positie.

Dit is dan ook een van de speerpunten binnen de marketingstrategie van de ANWB en heeft geleid tot een forse toename van het verkeer richting de website. Waren er in 2014 nog 3,3 miljoen bezoekers die samen 21 miljoen pageviews genereerden, in 2015 is dit toegenomen tot 4,1 miljoen bezoekers en meer dan 30 miljoen pageviews.

Bijna al het verkeer is organisch en dus gratis, slechts 11% is afkomstig via betaald verkeer en retargeting. En nog belangrijker is dat daarbij het aantal online reserveringen een groei doormaakte van meer dan 70%.

Beheersbare kosten
Naast de uitstekende online positie is ANWBcamping.nl ook een interessant podium voor Nederlandse en buitenlandse kampeerregio’s vanwege de beheersbare kosten. Er wordt namelijk gewerkt op basis van ‘no cure, no pay’.

ANWBCamping.nl rekent pas achteraf af over het daadwerkelijke aantal boekingen, waardoor de kosten per klant van tevoren veel inzichtelijker zijn. De 10% commissie die campings afdragen aan ANWBCamping.nl is daarbij relatief laag, zeker als het wordt vergeleken met boekingswebsites of touroperators.

Daarnaast biedt ANWBCamping.nl de mogelijkheid aan om af te rekenen via iDeal, het populairste online betaalmiddel in Nederland. Voor campingwebsites is deze mogelijkheid vaak erg kostbaar om aan te bieden, maar door als camping online reserveerbaar te zijn via ANWBCamping.nl kunnen campings deze online betaalmogelijkheid toch aanbieden.

Vernieuwing
Om kampeerders nog beter van dienst te zijn, is eind december het compleet vernieuwde ANWBCamping.nl live gegaan. Het platform voorziet nog beter in de groeiende behoefte van Nederlanders om online direct hun kampeervakantie te vinden en te reserveren. Zo zijn er meer foto’s beschikbaar en nemen reviews van kampeerders een prominentere plek in. Op deze wijze bouwt de ANWB verder aan het vertrouwen dat wordt uitgestraald en een van de beslissende factoren voor consumenten is om een boeking te doen.

Als crossmediale speler neemt de ANWB op deze manier een unieke positie in binnen de kampeerbranche. Zowel offline via de campinggids, mobiel via de ANWB Camping app als online via ANWBCamping.nl worden miljoenen Nederlandse kampeerders bereikt die via deze platformen hun kampeervakantie boeken. En dit allemaal tegen aantrekkelijke tarieven voor zowel de kampeerders als campings.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment