Dreiger DDoS aanval Belastingdienst gearresteerd

Geen reacties
Posted 31 mrt 2016 in nieuws

Het cybercrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland heeft gisteren in samenwerking met het team high tech crime van de Landelijke Eenheid een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor de dreiging om de website van de belastingdienst via een DDoS aanval plat te leggen.

Op sociale media verscheen dinsdag en woensdag berichtgeving dat de site van de belastingdienst plat zou worden gelegd, waardoor veel mensen hun belastingaangifte niet op tijd zouden kunnen indienen.

De politie kwam uit bij een 17-jarige jongen uit Alkmaar.

Volgens bronnen die Emerce benaderden gaat het om de hacker Fl00D, oprichter van  AnonGreySec. Dat is dezelfde club die vorig jaar de SNS servers van Ziggo platlegde en zondag dreigde met een aanval tegen Nu.nl. Dat moest een generale repetitie worden voor de aanval tegen de Belastingdienst. ‘1 april is de laatste dag dat mensen het kunnen doen, weet je wel. En wij zijn een beetje fuck the system, schijt aan de overheid, daarom is het lachen om een site van de overheid aan te pakken zodat mensen geen belasting kunnen betalen,’ aldus de hacker tegen Motherboard.

Hackers volgden de activiteiten van Fl00D al langer. Half maart ging ook de Nijmeegse nieuwswebsite NieuwsuitNijmegen.nl door AnonGreySec uit de lucht.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, laat de politie weten.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment