45 miljoen voor fitnessstartup eGym

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 22 mrt 2016 in nieuws

Investeerder HPE Growth Capital uit Amsterdam investeert miljoenen euro’s in het Duitse eGym. Met eigen hardware, software en trainingsprogramma brengt de startup de business van fitnessstudios naar de 21e eeuw.

HPE Growth Capital steekt als nieuwe aandeelhouder samen met de zittende partijen Highland Capital Partners, HTGF en Bayern Kapital voor 45 miljoen euro een belang in eGym. Hoeveel de Nederlanders exact investeren is niet bekend, maar wel is duidelijk dat ze een belang van 17 procent hebben verworven.

eGym is een bedrijf uit Duitsland dat inmiddels over verscheidene Europese landen uitzwierf. Onder meer naar Nederland, Frankrijk, Spanje en Engeland.

Met het groeigeld wil eGym zijn activiteiten naar Amerika uitbreiden. De propositie van het vier jaar oude bedrijf is anders dan andere fitnessstartups. Oprichters Florian Sauter en Philipp Rösch-Schlanderer verkopen allereerst achttien zelfontwikkelde fitnessapparaten. Die zijn allen voorzien van een interface om te koppelen met diensten van Runkeeper, Fitbit en bijvoorbeeld Witthings. Wie traint bij een studio met deze apparatuur synchroniseert zijn resultaten direct naar de cloud.

Daarnaast biedt het bedrijf trainingsschema’s in de eigen app, persoonlijke analyses en adviezen in de premiumdienst. Voor sportscholen biedt eGym online marketingdiensten om nieuwe klanten via internet naar de locatie te lokken.

De onderneming heeft een omzet van circa tien miljoen euro en nadert het punt van winstgevendheid.

Foto: Hsing Wei (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment