Onderzoek naar ‘Unmanned Valley’ Valkenburg

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 21 mrt 2016 in nieuws

De Provincie Zuid Holland onderzoekt de mogelijkheden voor het ontwikkelen en testen van drones op voormalig vliegveld Valkenburg (gemeente Katwijk).

Een eerste rapport, in opdracht van Katwijk en InnovationQuarter, beschrijft de economische ontwikkelscenario’s voor dit soort bedrijvigheid. Het tweede rapport, een opdracht van de provincie Zuid-Holland, gaat in op ruimtelijke vertaling van de scenario’s en welke effecten dit heeft op de woningbouwopgave.

In 2014 waren er al plannen voor een high-tech centrum op het voormalige militair vliegveld Valkenburg. Daar moeten fabrikanten van onbemande systemen, toeleveranciers van apparatuur, sensoren, algoritmes en Big Data zich vestigen.

‘We behoren in de VS met onder meer Google en Amazon tot de founders van de Small UAV Coalition. Er is nog geen wet- en regelgeving om het mogelijk te maken, maar daar verwachten ze dat er in de eerste twee jaar 100.000 banen gecreëerd worden,’ vertelde Lucas van Oostrum van Aerialtronics aan BNR Radio.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment