Amsterdam en LinkedIn werken samen aan betere koppeling talent en bedrijven

Geen reacties
Tags:
Posted 21 mrt 2016 in nieuws

Amsterdam en LinkedIn gaan samenwerken om de economie en de arbeidsmarkt van de metropoolregio nieuwe impulsen te geven. LinkedIn maakt inzichtelijk welke vaardigheden de beroepsbevolking heeft en aan welk type werknemer het bedrijfsleven behoefte heeft. Amsterdam kan deze informatie gebruiken voor toekomstig arbeidsmarktbeleid.

Het is de eerste keer dat een overheidsorganisatie in Nederland gebruik maakt van LinkedIn-data voor de verbetering van arbeidsmarkt.

Wereldwijd worden werknemers mobieler, de zoektocht naar een baan vindt steeds vaker plaats buiten eigen stad of land. De gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board hebben LinkedIn daarom gevraagd om in beeld te brengen waar het talent zich bevindt dat in Amsterdam kans maakt op werk. De stad kan daarvan leren en plannen ontwikkelen om dat talent gericht aan te trekken.

Zo heeft Parijs bijvoorbeeld veel programmeurs, maar zijn er daar relatief weinig plekken bij techbedrijven. In Amsterdam zijn juist veel startups op zoek naar personeel dat kan programmeren.

Een tweede doel van de samenwerking is het koppelen van Amsterdamse studenten en afgestudeerden aan startups. Met de inzichten van LinkedIn wordt het mogelijk de actuele vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen.

Eerder werkte LinkedIn op vergelijkbare wijze samen met verschillende steden in Amerika en met de Engelse stad Manchester. De resultaten van de samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board worden nog voor de zomer verwacht.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment