Bedrijf achter online piramidespel failliet

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 18 mrt 2016 in nieuws

Het Brabantse PlanB4you is failliet verklaard. Curator Ruud Dekker roept gedupeerde deelnemers op om hun vorderingen aan te melden.

Het bedrijf hield mensen voor dat ze makkelijk geld konden verdienen door op internet te klikken op banners van advertenties. Daarnaast beloofde het bedrijf dat geld kon worden verdiend door andere mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan het project. Het rendement kon tot 25 procent oplopen.

Volgens het bedrijf zelf zouden in totaal 22.000 deelnemers uit onder meer Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Italië hebben meegespeeld. Deelnemers werden benaderd via YouTube en bijeenkomsten.

In augustus 2014 doorzocht de FIOD tijdens een internationale actie zes panden in Nederland en België. Op bankrekeningen en zeven luxe auto’s, waaronder een Maserati, een Jeep en een Porsche, werd beslag gelegd. Op de bankrekeningen zou voor ruim 2 miljoen euro aan saldi zijn aangetroffen.

Begin 2015 werd de directeur van PlanB4you, Johnny Schabregs, opgepakt. In juni 2015 bepaalde de rechtbank Amsterdam na een verzoek van het Openbaar Ministerie, dat zowel het bedrijf als directeur Schabregs zes maanden lang geen nieuwe spelers voor het piramidespel mocht werven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment