Kamera Express koopt Foka

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 03 mrt 2016 in nieuws

Online speciaalzaak Kamera Express neemt zijn Rotterdamse concurrent Foka over, kort nadat Mark Koster er directeur werd.

De partijen maakten vanochtend de overname bekend. Details over de prijs zijn niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat Kamera Express en Foka als aparte merknamen blijven bestaan.

Foka heeft een grote zaak in Rotterdam aan de Oostzeedijk, niet ver van de winkel van Coolblue. De negentig jaar oude zaak is een begrip in de regio.

Een belangrijke reden voor de overname van Foka ligt in de backoffice: kosten verlagen door die te delen. Uit het persbericht: “Per direct zullen er grote synergievoordelen worden bereikt op de afdelingen marketing, inkoop, logistiek, klantenservice en administratie, waarmee beide bedrijven nóg slagvaardiger zullen worden”.

Foka kwam onlangs in handen van Jeroen Klein, naamgever van Foto Klein. Dat ging onlangs failliet. Directeur van Foka is Mark Koster, die Create2fit met Tom Coronel groot maakte.

Kamera Express werd eind 2012 van investeerder EEP teruggekocht door oprichter Peter Merceij en oud-directeur Ben Cornelisse. Sindsdien boekt het bedrijf jaarlijks dubbelcijferige omzetgroei en kreeg daar eind 2015 nog een FD Gazelle voor.

Kamera Express heeft filialen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Utrecht en Antwerpen.

Foto: Unsplash (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment