Een digitale kluis voor online wachtwoorden

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 02 mrt 2016 in nieuws

Ondernemers Frederik Derksen en Tim Gerrits lanceren een digitale kluis voor online wachtwoorden. Vaulteq is een handzaam apparaatje dat je aan je router koppelt.

Derksen en Gerrits wilden een alternatief voor allerlei wachtwoorddiensten in de cloud, want die zijn in hun ogen niet veilig zijn. ‘Nederlanders zijn eigenlijk heel slordig, laks en zelfs onwetend als het gaat om de veiligheid van hun wachtwoorden’, zegt Frederik Derksen, CEO van Vaulteq.

De Vaulteq is een fysieke digitale kluis waarin je je wachtwoorden en andere vertrouwelijke data kunt opslaan. Het zorgt voor elke online dienst dat er een uniek wachtwoord wordt gegenereerd, zonder dat de gebruiker die zelf hoeft te onthouden. Alle in huis aanwezige gezinsleden kunnen ook gebruikmaken van de ‘vault’.

Premium-gebruikers krijgen daarnaast toegang tot hun wachtwoorden op afstand via een anonieme, beveiligde verbinding met hun eigen digitale kluis thuis.

Vaulteq is gestart met een voorverkoopcampagne op Indiegogo. In minder dan 24 uur heeft de hardwarestartup 9 procent van zijn doelbedrag van 50.000 opgehaald.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment