RTL XL biedt ondersteuning voor Chromecast

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , , , , , ,
Posted 05 feb 2016 in nieuws

Wie programma’s van RTL heeft gemist kan die vanaf nu in HD op televisie terugkijken. De mobiele app RTL XL biedt sinds vandaag ondersteuning voor Chromecast. In eerste instantie enkel voor iOS. Aan de Androidversie wordt gewerkt.

De abonnees van RTL XL konden vanuit hun app het beeld al via de Chromecast doorlussen naar het tv-scherm. Een upgrade van de iOS-app zorgt ervoor dat ook de niet-betalende kijkers in dezelfde hoge beeldkwaliteit tv-programma’s op het scherm in hun huiskamer kunnen bekijken.

Tot op heden vormden commercials de technische flessenhals. Premium-klanten hoeven geen reclame te kijken, maar het Gratis-publiek wel. Het was echter niet te doen om commercials naar de Chrome te pushen. Dat is nu opgelost door de reclame op het iOS-apparaat te vertonen, iPhone of iPad, en de stream op tv in stand te houden.

RTL licht aan Emerce toe: “Ook is er een ‘verder kijken’-feature toegevoegd. Hiervoor hoeft de gebruiker niet eens ingelogd te zijn. De app onthoudt waar je gebleven bent. Dus beginnen met een aflevering en later verder kijken is geen probleem meer. Ook zie je tijdens het scrollen in een video direct naar welke scène je navigeert in een klein previewscherm. Daarnaast is de zoekfunctie van de RTL XL-app uitgebreid met een lijst met daarin alle programma’s.”

Chromecast is een kastje, ontwikkeld door Google, dat in opdracht van een app videobeelden van internet plukt en die naar de televisie streamt. YouTube en Netflix zijn via die route makkelijk op het grote scherm te bekijken.

Vele tientallen apps c.q. diensten bieden ondersteuning voor Chromecast. Lang niet allemaal zijn geschikt voor zowel Android als iOS. Die van RTL-concurrent NPO wel. De publieke omroepen bieden bovendien hun live tv-signaal aan via de app. RTL zendt vooralsnog geen live televisie uit via zijn mobiele app. Voor een kleine groep tv-kijkers zou dat een argument zijn om het kabelabonnement op te zeggen.

Het is niet bekend hoeveel Chromecasts er in Nederland circuleren. De prijs van 35 euro wordt doorgaans als aantrekkelijk ervaren.

Foto: Bill Damon (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment