Connectar: solliciteren louter mobiel

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 29 jan 2016 in nieuws

De Rotterdamse startup Connectar van oprichters Dian van Heijningen en Luc de Vreede wil de banenmarkt opschudden met een app voor mobiel solliciteren. Hun nieuwe dienst werkt uitsluitend via smartphone of tablet.

Vrijwel alles gaat tegenwoordig via een mobiel apparaat. Een taxi bestellen via Uber, je liefde van je leven vinden via Tinder, muziek luisteren en delen via Spotify, je vrienden achteloos in de gaten houden via Facebook, last-minute een vakantie boeken via Trivago. ‘Is het niet vreemd dat er nog geen goede oplossing is voor mobiel solliciteren?’, vragen de Rotterdammers zich af op hun blog.

Meer dan 65 procent van de werkzoekenden oriënteert zich al via een mobiel apparaat naar vacatures. Het is sneller, makkelijker en je kunt het onderweg doen. Via de app kunnen bijvoorbeeld eenvoudig documenten worden toegevoegd, zoals een cv. Ook kan de app de status van de sollicitatie melden, bijvoorbeeld of de advertentie is bekeken.

Met dit soort mogelijkheden onderscheidt de dienst zich van bestaande banensites, zegt Mariëlle Sonneveld van Connectar tegen Emerce. “Er zijn inderdaad meerdere banenapps, maar die zijn eerder ondersteunend aan een website.”

De twee oprichters hebben overigens geen directe ervaring met online recruitment. Van Heijningen werkte enkele jaren voor Rijkswaterstaat en als datacenter specialist voor KPN. De Vreede heeft ook bij Rijkswaterstaat en bij ICT dienstverlener Saemen gewerkt. Sonneveld komt als enige uit de IT recruitment.

De startup werkt met geld van private investeerders, waarover het bedrijf geen nadere mededelingen wil doen. Met de financiering worden nieuwe ontwikkelaars aangetrokken en wordt ook de geplande lancering eind februari gefinancierd. Dan ook zijn tegelijk de apps voor Android en iOS beschikbaar.

Een businessmodel is er nog niet. Bedrijven kunnen voorlopig gratis advertenties plaatsen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment