Google dwingt sitebeheerders naar HTTPS

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 29 jan 2016 in nieuws

HTTPS moet de standaard op alle webpagina’s worden, vindt Google, omdat het ontbreken van de ‘S van secure’ risico’s met zich meebrengt. Dat wil het technologiebedrijf afdwingen met een aanstaande browserupdate.

Sites die helemaal veilig zijn opgetuigd, vertonen een groen slotje in de adresbalk. In de update naar Chrome 48 krijgen gebruikers de optie om te zien waarom een site niet-secure is, welke aangesloten site of dienst de onveilige factor is.

De S in HTTPS is sinds de zomer van 2014 al een SEO-factor. Wie hem toepast krijgt bij het vertonen van zoekresultaten een beetje voorrang op de partijen die dat niet doen. De nadruk op de factor veiligheid wordt nu iets vergroot. Reden: veel sites gebruiken diensten (API’s) van derden. Een website is zo veilig als zijn zwakste bouwsteen.

Google duwt sitebeheerders hiermee in algemene zin richting het vaker toepassen van HTTPS versus HTTP. En passent kunnen onveilige sites het opzichtige vlaggetje ‘onveilig’ krijgen:

HTTP, we’re readying to call you out for what you are: UNSAFE! https://t.co/KuA6ARoH6n #enigma2016 https://t.co/Vs69HDZc2J

— Security Princess (@laparisa) 26 januari 2016

Foto: woodleywonderworks (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment