WarmteWinner vermindert gasgebruik

Geen reacties
Posted 29 jan 2016 in nieuws

Energiebedrijf Eneco lanceert de WarmteWinner, waarmee een gemiddeld huishouden met een cv-ketel tot 60 procent op het gasverbruik zou kunnen besparen. Deze compacte warmtepomp verwarmt het huis met warmte uit de ventilatielucht. Het voordeel in euro’s is af te lezen uit Enecos intelligente thermostaat Toon.

De warmtevraag van consumenten is een van de grootste uitdagingen in de overgang naar duurzame energie, vindt het energiebedrijf. Een uitdaging die we niet op korte termijn en op grote schaal met zonne- en windenergie of restwarmte kunnen oplossen.

Miljoenen Nederlandse huishoudens hebben een cv-ketel, per huishouden wordt gemiddeld zo’n 1400 kubieke meter gas per jaar verbruikt om te koken, te stoken of te douchen. Met de Warmtewinner kunnen zij hun gasverbruik halveren, belooft Eneco.

De WarmteWinner kan geïnstalleerd worden in vrijwel alle huizen met een cv-ketel. Afgelopen december zijn de eerste twee WarmteWinners bij consumenten in Zwijndrecht en Zoetermeer geplaatst. De eerste serie wordt in de komende maanden geproduceerd. Eneco verwacht het product vanaf komende zomer te kunnen leveren.

De exacte prijs moet nog worden vastgesteld, maar de WarmteWinner gaat waarschijnlijk minder dan 1.000 euro kosten, inclusief subsidie, transport en installatie. Dit alles in combinatie met een serviceabonnement.

1920_enecowarmtewinner-close-menu-hr-5Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment