Koers Amazon keldert na tegenvallende cijfers

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 28 jan 2016 in nieuws

Beleggers laten het aandeel Amazon massaal vallen na tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet steeg weliswaar 22 procent naar 35,75 miljard dollar, van 29,3 miljard een jaar eerder, maar er was rekening gehouden met 35,93 miljard. Ook de winst voor het derde achtereenvolgende kwartaal mocht niet imponeren. De koers verloor meer dan veertien procent.

Met name de winst per aandeel van 1 dollar was voor beleggers een dikke tegenvaller. Die hadden gerekend op 1,56 dollar per aandeel. De winst van 482 miljoen was niettemin twee keer hoger als een jaar geleden.

Noord Amerika is is met 21,50 miljard dollar omzet nog altijd de belangrijkste markt voor Amazon, en juist van het vierde kwartaal hadden beleggers veel verwacht, zeker omdat Amazon had aangegeven dat Thanksgiving weekend alle records had gebroken. In het recente verleden was het gebruikelijk dat Amazon bijna steevast verlies meldde als gevolg van forse investeringen.

De internationale activiteiten waren goed voor 11,84 miljard dollar, 33 procent van de totale omzet, en 11 procent meer dan een jaar terug.

De meeste groei kwam van de cloudactiviteiten, Amazon Web Services. Die steeg 69 procent naar 2,4 miljard dollar, waar 2,38 miljard was verwacht.

De kosten gingen ook dit jaar weer omhoog, vooral vanwege rechten voor Amazon Video. Investeringen in fulfillment stegen naar 4,55 miljard dollar.

Amazon houdt rekening met een omzet van tussen de 26,5 en 29 miljard dollar voor het eerste kwartaal van 2016.

De New York Post meldde vandaag dat Amazon zou werken aan een zelfstandige muziekdienst, die met Spotify of Apple Music moet gaan concurreren. Het bedrijf heeft al Prime Music, maar de nieuwe dienst zou zelfstandig opereren.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment