1,35 miljoen euro voor startup in driedimensionale voetbaldata

Geen reacties
Tags:
Posted 28 jan 2016 in nieuws

Voetbalstartup SciSports heeft in een investeringsronde 1,35 miljoen euro opgehaald bij investeerders uit de voetballerij, data- en IT-wereld. De spin-off van de Universiteit Twente helpt voetbalorganisaties met de interpretatie van voetbaldata. Het groeigeld gebruikt de startup voor internationale expansie.

SciSports helpt clubs, bonden, agenten en mediapartijen om data om te zetten naar kennis. Oprichter Giels Brouwer vond de bestaande voetbaldata niet accuraat genoeg en ontwikkelde een alternatief in de vorm van BallJames, een soort MRI-scan waarmee een wedstrijd realtime wordt vertaald naar driedimensionale pixels en statistische data levert. ‘Met nauwkeurige 3D-data gaat er een nieuwe wereld open. Wat je krijgt is vergelijkbaar met de doellijntechnologie, maar dan over het hele veld.’

BallJames brengt het voetbal van de spelconsole naar de grasmat, zegt Brouwer. ‘Technologieën uit de radiologie brachten de oplossing, namelijk het gebruikmaken van voxels’. Een voxel geeft een waarde aan die aan een volumecel in een driedimensionale ruimte gebonden is.

SciSports werkt momenteel samen met PSV, Vitesse en Heracles Almelo. Voor verdere toepassingen van BallJames kijkt Brouwer ook buiten de voetbalwereld. Hij denkt aan impact-analyses bij Rugby, crowd-control op luchthavens.

De startup van de Universiteit Twente heeft 35 medewerkers.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment