Co-working startup WeWork naar Berlijn en Parijs

Geen reacties
Tags:
Posted 28 jan 2016 in nieuws

De Amerikaanse startup WeWork, aanbieder van co-workingplekken, gaat uitbreiden naar Berlijn en Parijs. Dat vertelt directeur EMEA Eugen Miropolski in het februarinummer van Emerce magazine.

WeWork zelf is een relatief nieuwe speler in een markt waar medio 2020 naar verwachting ruim een half miljard mensen actief zullen zijn. De startup – die momenteel actief is in vier landen, waaronder Nederland – heeft momenteel zo’n 3,6 miljoen vierkante meters vloeroppervlakte onder zijn hoede en wordt gewaardeerd op 10 miljard dollar.

Het gaat om eigen vestigingen die voor een periode van 15 tot 25 jaar worden gehuurd. Miropolski: ‘Wij zitten er voor de lange termijn in en willen geen real estate bezitten, maar communities bouwen voor entrepreneurs en creatieven. Het levert ons natuurlijk een relatief lage huur op, aan de andere kant krijgt de verhuurder er op die manier ook enige mate van zekerheid voor terug.’

Hoeveel locaties worden geopend, hangt af van de vraag, zegt Miropolski. ‘In het geval van Amsterdam weet je dat de stad een aantrekkingskracht heeft die ook de komende jaren nog legio millennials, zo’n tachtig procent van al onze leden, aantrekt. Daarnaast sluit the way of life er erg aan bij onze missie: mensen helpen om een prettig en succesvol leven te leiden dankzij werk. En werk niet primair te zien als een financiële motivator.’

Word lid van Emerce voor € 119 per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

01_EM146_cover.inddLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment