Neelie Kroes wil Europees startup visum

Geen reacties
Tags:
Posted 28 jan 2016 in nieuws

Neelie Kroes, special envoy van Startup Delta, lanceerde woensdag het idee voor een Europees startup visum. Zo’n visum moet het voor startups makkelijker maken om zich in verschillende lidstaten te vestigen, zonder nieuwe toelatingsprocedures.

Zij besprak deze mogelijkheid woensdag tijdens een bijeenkomst van Europese ministers van onderzoek in Amsterdam.

Betere en slimmere Europese regelgeving moeten zorgen voor een gunstig investerings- en vestigingsklimaat, vinden de Europese onderzoeksministers. Daarom is er onder meer gesproken over het Innovation Principle. Dat houdt in dat bij alle nieuwe Europese regelgeving moet worden gekeken wat de impact van deze nieuwe regels is op innovatie.

Europese innovatie overeenkomsten moeten, naar voorbeeld van de Nederlandse green deals, ervoor zorgen dat alle betrokken partijen samen kijken hoe de knelpunten in de bestaande wet- en regelgeving weggenomen kunnen worden.

Om de impact van onderzoek en innovatie te vergroten is brede verspreiding van resultaten van wetenschappelijk onderzoek een randvoorwaarde. Op dinsdagavond sprak Bill Gates de Europese ministers toe over het belang van Open Access. Staatssecretaris Dekker wil hetzelfde voor alle resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat is gefinancierd met publieke middelen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment