Beurskoers eBay daalt 10 procent na slechte kwartaalcijfers

Geen reacties
Tags: ,
Posted 27 jan 2016 in nieuws

De koers van het aandeel eBay maakte zojuist een flinke smak als gevolg van tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet van het online veilinghuis kwam uit op 2,32 miljard dollar, met een winst per aandeel van 40 dollarcent per aandeel, oftewel 523 miljoen dollar.

De netto omzet is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks gestegen, onder meer door belastingen. Beleggers reageerden vooral teleurgesteld op de omzetprognose van de veilingsite, nog altijd eigenaar van het Nederlandse Marktplaats. eBay houdt rekening met opbrengsten van 2,05 tot 2,1 miljard dollar aan opbrengsten. Analisten hadden gerekend op een voorspelling van 2,15 miljard dollar. De beurskoers is als gevolg daarvan tien procent gedaald.

162 miljoen mensen maakten het afgelopen kwartaal gebruik van de online marktplaats, 5 procent meer dan een jaar geleden.

De omzet bij het afgesplitste PayPal, met een eigen notering aan de beurs, ging het afgelopen kwartaal met 17 procent omhoog naar 2,56 miljard dollar. De nettowinst eindigde op 443 miljoen dollar, 36 dollarcent per aandeel.

Ondanks de goede resultaten heeft PayPal het afgelopen half jaar niet goed gedaan op de beurs. De koers daalde 27 procent.

 

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment