KPN rolt Internet of Things netwerk versneld uit

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 27 jan 2016 in nieuws

KPN gaat de uitrol van het LoRa-netwerk voor het Internet of Things in Nederland versnellen. Het telecombedrijf signaleert een grote belangstelling.

LoRa is een nieuw netwerk voor Internet of Things (IoT) oplossingen en een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Het netwerk neemt belangrijke drempels (kosten, verbruik, energie) weg om talloze apparaten aan het internet te verbinden.

LoRa van KPN ging begin november 2015 live in Rotterdam en Den Haag en zal in het tweede kwartaal van 2016 in heel Nederland beschikbaar zijn. De komende maanden zal KPN in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten voorzien van een LoRa-gateway en -antenne, waarmee ‘miljoenen apparaten’ verbonden kunnen worden.

Anders dan de gratis netwerken die in Amsterdam en Groningen worden aangeboden, zegt KPN zich te onderscheiden door de beveiliging, maar ook vanwege het partner-ecosysteem dat wordt geboden.

In het partner-ecosysteem zijn inmiddels meer dan honderd partijen LoRa aan het testen en bij een aantal grote bedrijven werkt KPN samen met partners aan proof-of-concepts.

In de nabije toekomst zal onder meer straatmeubilair dat verbonden is met LoRa, gemonitord kunnen worden met een app op de smartphone. Zo wordt bijvoorbeeld inzichtelijk wat waar staat, welke straatlantaarns kapot zijn en of bankjes in het park populair zijn.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment