Meer Europeanen bestellen online

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 27 jan 2016 in nieuws

Steeds meer Europeanen winkelen online. In 2015 was dat al 53 procent, zo blijkt uit onderzoek van Eurostat.

Het merendeel van de bevolking in de leeftijd van 16 tot 74 jaar heeft vorig jaar wel eens iets online besteld. De 53 procent is flink hoger dan de 43 procent uit 2012. Daarmee is ook het doel gehaald dat de Digitale Agenda van de Europese Commissie vijf jaar geleden voor ogen had.

Het gemiddelde internetgebruik in Europa is overigens nog hoger: 65 procent gebruikt het internet dagelijks. Daarbij staat Nederland met 85 procent in de top 5, onder Luxemburg (92 procent) en Denemarken (87).

Niet verrassend zitten de achterblijvers vooral in het voormalige Oostblok. In Bulgarije heeft 35 procent geen enkele internetervaring, gevolgd door Roemenië en Griekenland.

Jongere mensen bestellen het vaakst online. Vier op de tien ondervraagden spendeerden in drie maanden 100 tot 500 euro. Het grootste deel bestelt kleding, daarna volgen vakanties, huishoudelijke artikelen, concertkaartjes en boeken en tijdschriften. Vreemd genoeg blijven computers wat achter.

Dertig procent van de Europeanen bestelde over de grens en 18 procent bestelde bij retailers buiten Europa, terwijl dat in 2012 nog 13 procent was. Deze trend gaat wel ten koste van de verkoop in eigen land.

Voor het onderzoek werden ruim 151.000 huishoudens ondervraagd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment