Ontslagen bij Xenos, meer geld voor online

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 20 jan 2016 in nieuws

Bij Xenos moeten 250 banen verdwijnen. Tegelijk investeert moeder Blokker stevig in de winkel en online. De totale investeringen en uitgaven voor extra operationele inspanningen bedragen dit jaar 11,5 miljoen euro.

Xenos wil de filialen beter aan te laten sluiten op het veranderende winkelbezoek en aankoopgedrag van de klant, zegt het bedrijf in een verklaring. In de filialen wordt de bezetting van de medewerkers anders ingericht waardoor er meer uren op de winkelvloer vrijkomen voor dienstverlening aan de klant. Extra vulploegen worden ingezet om na sluitingstijd de goederen te verwerken en schappen te vullen.

Ook het assortiment wordt aangepast. Naar verluidt heeft Xenos veel klandizie verloren aan discounter Action.

Het online beleid is niet toegelicht. Xenos opende nog niet eens een jaar geleden zijn webwinkel. Daar worden zo’n tweeduizend producten aangeboden. Klanten kunnen hun orders thuis laten bezorgen of afhalen in een van de tweehonderd Xenos-filialen.

Xenos heeft 250 winkels en 3500 medewerkers in Nederland en Duitsland.  De directie heeft de OR om advies gevraagd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment